Кирил Златков | Електронна книжарница Booklover

Кирил Златков | Рецензент

Кирил Златков 

е роден през 1969 г. във Варна. 

През 1996 г. завършва НХА, специалност Графика (МА).

Занимава се с различни видове изкуства. През последните години фокус на дейността му са книгите – оформление, типография, илюстрация, шрифт.

Има няколко самостоятелни изложби и много участия в различни общи експозиции, биеналета и триеналета в страната и по света. Работил е и в областта на рекламата като арт директор и творчески директор.

Куратор на изложбата „Нова българска типография“, в рамките на One Design Week 2013 и „Нова българска типография“ 2, 2019.

Част от творческия екип на фестивала „Фотофабрика“. Преподавател по типография във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Един от вдъхновителите и авторите на манифеста на инициативата „За българска кирилица“

През последните години получава следните награди: „Златен лъв“ 2014 за „Даниил Хармс. Избрани произведения“, издателство „Факел експрес“; „Хр. Г. Данов“ 2015 за детска книга „Когато искам да мълча“, Зорница Христова, Кирил Златков; „Златна четка“ 2017; Награда за български автор, Триенале на сценичния плакат 2010; Голямата награда в конкурса „Шопен 200“.

Най-нови книги