"Харка - синът на вожда - Синовете на великата мечка - том 1" от Лизелоте Велскопф-Хенрих | Електронна книжарница Booklover
19.9 лв. Онлайн панаир на книгата
16.92 лв.

Харка - синът на вожда - Синовете на великата мечка - том 1

Издателство
Година на публикуване
2017
Илюстратор
Дамян Дамянов
ISBN
9789542822820
Брой страници
504
Корица
Мека корица
Тегло
600 g


Първата част, "Харка - синът на вожда", описва съдбата на младия индианец Харка от племето Дакота. Харка е син на вожда Матотаупа, който е прогонен от племето си, след като прави грешката да пие от "огнената вода" на бледоликите и поради това издава съкровена племенна тайна. Далеч от териториите на своя народ, баща и син трябва да оцеляват, да не се отказват от надеждата да се върнат в родните шатри и да помагат в борбата срещу омразните пани.


Светът обаче се е променил и истинските врагове на Дакота не са другите индиански племена. Харка и Матотаупа поемат на дълъг и опасен път, за да опознаят света на бледоликите, да открият какво ги прави така силни и има ли насита тяхната алчност. Но животът в града е непосилен за свикналите с ширналата се прерия, с грохота на бизоновите стада, с песните край домашното огнище. Свободата вече не е даденост - тя трябва да се извоюва.


Най-нови книги