"Истории, различни от моята" от Еманюел Карер | Електронна книжарница Booklover
18 лв. Съвременна литература
15.30 лв.

Истории, различни от моятаВ разстояние на няколко месеца, животът ме направи свидетел на най-страшните неща, които могат да се случат на един родител – да загуби детето си, и  на едно дете – да загуби майка си. 

През зимата на 2004 г. Еманюел Карер и спътницата му в живота Елен прекарват ваканцията си в Шри Ланка, когато островът е връхлетян от разрушително цунами. Двамата се сближават с младо семейство, загубило четири годишната си дъщеря в катастрофата, и не се разделят с него до края на престоя си. При завръщането им ги очаква не по-малко тежка новина: сестрата на Елен – млада съдийка, майка на три момиченца – е неизлечимо болна. Живият, четивен и същевременно задълбочен стил на Еманюел Карер превръща истинските истории, които разказва, в завладяващо и проникновено четиво. „Истории, различни от моята“ е разтърсваща и дълбоко човешка книга, най-малко личната измежду романите на Карер, в която се говори за живота и смъртта, за болестта и бедността, за правосъдието и справедливостта, но най-вече за любовта.

Очаквайте от същия автор „Лимонов“ – романизирана биография на противоречивата и екстравагантна личност на руския писател и политик Едуард Лимонов, отличена с наградата „Рьонодо“.


Най-нови книги