"Гласове от зеления свят. Растенията разказват за себе си" от Стефано Бордильони | Електронна книжарница Booklover

Гласове от зеления свят. Растенията разказват за себе си

Издателство
Език на изданието:
български
Превод от италиански:
Година на публикуване
2022
ISBN
978 619 186 708 0
Редактор
Кети Иванова (стилистичен редактор), доц. д-р Кирил Стоянов (научен консултант), Христо Хр. Тодоров (консултант по латински език)
Брой страници
88
Корица
Мека корица


Книгата може да бъде поръчана предварително с доставка след 25 ноември 2022. 

Те могат да бъдат високи като небостъргачи, шарени като дъгата или с тъй широки листа, че под тях слоновете да изглеждат като мравки. Едни се хвалят, че са се срещали с динозаврите, други – че са поставили началото на легенди, трети – че могат да изхранят човечеството... В тази книга трийсет изключителни растения ни разказват за себе си и разкриват специалните си умения и стратегии за оцеляване. А във всяко от тях, както ще се уверите сами, има по цял свят за опознаване. Тук са обикновеният смърч и йерихонската роза, полярната върба, червеното мангрово дърво, гинкото, маслината, баобабът, гигантската секвоя... Пъстра компания от забележителни създания, покрай които ще научим нещичко не само за тях, но и за себе си.

Любопитни факти за деца и възрастни, събрани от Стефано Бордильони с подкрепата на ботаниците от Падуанския университет (който през 2022 г. навършва осем века!) и красиво онагледени от Ирене Пенаци.

„Гласове от зеления свят“ е част от поредицата „Книги от градината“ на италианското издателство „Наука“ (Editoriale Scienza), замислена в сътрудничество с Падуанския университет, който през 2022 г. отбелязва осем века от своето основаване, и с Ботаническата градина в Падуа (1545) – най-старата университетска градина в света, която съдържа 3500 растителни вида и е едно от важните средища за изследване и съхраняване на биологичното разнообразие на нашата планета.


Най-нови книги