"Страница 2/2022" от | Електронна книжарница Booklover

Страница 2/2022

Категория
Година на публикуване
2022
ISBN
9999999999998
Оформление
Димитър Келбечев
Редактор
Борис Минков, Гергина Кръстева
Брой страници
191
Корица
Мека корица


Брой 2 за 2022 г. на списание "Страница" предлага поредното плътно критическо поле в редовните рубрики „Страници на…” и „Прочетено от…


„Страници на Татяна Ичевска” за Дияна Тончева и "Има още време"; Елена Алексиева и "Прекъсването на Самсара"; Костадин Костадинов и "Ловецът на пеперуди"; Невена Митрополитска и "По релсите"; Светла Георгиева и "Шекспир зад храстите", Надежда Стоянова и "Украси и гримаси. Мода и модерност в българската литература от 20-те и 30-те години на XX век".

„Страници на Младен Влашки” за: Недялко Славов и "2020"; Костадин Костадинов и "Ловецът на пеперуди"; Христо Добротинов "Светулките ще ти покажат пътя".

В рубриката "Прочетено от..." 


Живка Аджеларова за "Мопсът на Вазов" от Владислав Христов

Ина Иванова за "Таралежите излизат през нощта" от Йорданка Белева 

Левент Халил за "Старецът трябва да умре" от Чавдар Ценов


В рубрика "Памет" – откъс от предстоящата книга на Ивайла Александрова за Никола Вапцаров „Дело № 585/1942. Анкета върху един разстрел“ (под печат в ИК „Жанет-45“).

В броя участват с нови стихове поетите Ани Илков, Габриела Манова, Валери Вергилов, Йордан Ефтимов, Белослава Димтрова, Христина Мирчева. 

Нова проза от Владимир Зарев, Алек Попов, Надежда Радулова, Васил Панайотов, Николай Бойков, Антоан Асенов. 


В блока с преводна художествена литература – Магда Сабо с откъс от романа „Für Elise“, в превод на Нели Димова.

Лирика от Лидия Димковска в превод на Поли Муканова – откъс от предстоящо томче с поезия, подготвяно в изд. за поезия "ДА".


Рубрика "Литературен университет" с представително дамско присъствие – Надежда Стоянова за детската лирика на Биньо Иванов и Яница Радева за българската малцинствена литература в един по-широк контекст.


Художествено оформление на броя – Димитър Келбечев 

Съставители на броя – Гергина Кръстева, Борис Минков


Най-нови книги