"Кратка илюстрована история за... изкуството" от Дейвид Уест | Електронна книжарница Booklover

Кратка илюстрована история за... изкуството

Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
9789543987344
Корица
Твърда корица
Широчина
210 mm
Дължина
270 mm


„Кратка илюстрована история за изкуството“ описва развитието на изкуството от праисторията през класическото изкуство и Ренесанса до кубизма, сюрреализма и модерното изкуство днес.


Изкуството на западния свят е свързано с цивилизациите, които се развили в Близкия изток и Африка. Най-ранните картини били върху стените и таваните на пещери по време на палеолита преди около 40 000 години. Животните били рисувани от хората, които ги познавали и ги ловували. Рисунките показват силата и грацията на зверовете, въпреки че хората били нарисувани катофигурки от чертички.


Малки статуи, наречени палеолитни Венери, са открити във Вилендорф в Австрия. Те са най-ранните скулптури на женската форма, издялани през около 25 000 година пр. Хр. Една от най-ранните статуи на човешко лице е Венера от Брасемпуй от слонова кост, открита в пещера в село Брасемпуй във Франция.
Когато хората се установили в общности, започнали да садят посеви и да отглеждат животни, те имали повече време да украсяват и да творят. Областта Месопотамия, наречена Люлка на цивилизацията, донесла напредък в културата с развитието на писането, математиката, астрономията и саденето на първите житни посеви. От 4000 г. пр. Хр. хората там създавали красиви произведения на изкуството, които се съревновавали с тези на Древен Египет.


Със зашеметяващите си пълноцветни изображения и съдържателен текст тази красива енциклопедия със сигурност ще очарова младия читател.
Очаквайте: „Кратка илюстрована история за военното дело“


Най-нови книги