"Самотният бегач на дълго разстояние" от Алън Силитоу | Електронна книжарница Booklover
16.90 лв.

Самотният бегач на дълго разстояние

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
978-619-7625-78-3
Оформление
Дамян Дамянов
Брой страници
216
Корица
Мека корица


Непримирими, свободолюбиви и любопитни към света – такива са героите на британския писател Алън Силитоу в неговата най-популярна книга „Самотният бегач на дълго разстояние“.

По страниците на този литературен шедьовър в девет разказа живеят пълнокръвен живот обикновените хора от покрайнините на английския индустриален град: автомобилни механици и пощенски раздавачи, работници, продавачки и домакини, безработни и момчета от изправителни домове. Тях Силитоу представя крайно реалистично и без излишна романтика. Той не спестява и не разкрасява, а единствено среща читателя с борбените представители на едно сурово общество, които въпреки трудностите нито за миг не забравят, че главната ценност на този свят е свободата.

„Понякога си мисля, че никога не съм бил толкова свободен, както през тези някол¬ко часа, когато тренирам по пътеката – излизам през портата и завивам при онзи гол, тумбест дъб в края на пътя. Всичко наоколо е мъртво, но това не е страшно, защото е мъртво, преди да е живяло, не е умряло, след като е било живо. Така го разбирам аз.“


Най-нови книги