"Любoвтa e ĸyчe oт Aдa" от Чарлс Буковски | Електронна книжарница Booklover
33 лв. Онлайн панаир на книгата
29.70 лв.

Любoвтa e ĸyчe oт Aдa

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
9789547833425
Оформление
Николай Майсторов
Брой страници
464
Корица
Мека корица


Ново преработено издание, cъдъpжaщо нaй-пpoвoкaтивнитe пoeтични твopби нa пpoтивopeчивия, вeлик Чapлc Бyкoвcки.

Чарлс Буковски е легенда в съвременната литература. От пощенски чиновник, тънещ в неизвестност, той се превръща в един от най-четените автори на своето време. Над 45 книги с проза и поезия, написани с безкомпромисна честност и автентично чувство за хумор, документират тъмната страна на Америка.


Живот, който започва в Германия през 1920 г., и завършва в Калифорния през 1994 г. – там, където са и героите на наговите произведения. Детството на Буковски е отчайващо и нещастно. Младостта си прекарва в скитничество, черна работа и пиене, докато на 49-годишна възраст е вече писател, който се издържа от книгите си. Буковски категорично е един от най-нестандартните и гениални автори на своето време.

Любовта е куче от Ада е лирично и безкомпромисно изследване на извънредните ситуации, които любовта създава; на начина, по който разбива сърцата, и границите, които налага. Истинска класика в поетичното наследство на Буковски.

Прескачайки между грубост и нежност, чувствителност и твърдост, Буковски ни разкрива хилядите лица на любовта – нейната себичност и нарцисизъм, нейната тайнственост и болезненост, и в крайна сметка радостта, която тя носи в несекващата си изобилност и изкупителна сила.


Най-нови книги