"Обещанието" от Деймън Галгът | Електронна книжарница Booklover
18.9 лв. Онлайн панаир на книгата
16.07 лв.

Обещанието

Издателство
Година на публикуване
2022
ISBN
978-619-7670-11-0
Брой страници
260
Корица
Мека корица


„Обещанието“ е разказ за семейство Сварт и в него има всякакви произшествия: секс, наркотици, пропилени дни и нощи, стрелба, змийска отрова, има драматизъм, сблъсъци и смърт. Галгът не пести ритъма и звуците, не пести красотата и смелостта, не пести и жалостта към петимата от семейство Сварт, едни съвременни Будеброкови, над които сякаш тегне проклятие и които сами се закопават – и в преносен, и в съвсем буквалния
смисъл на думата, защото във всяка от четирите части погребваме поредния Сварт, който всъщност и приживе не е бил особено жив, и наблюдаваме неизречената, а често пъти и мнима, несъществуваща скръб, над която като огромна облещена луна на небето виси неизпълненото обещание на покойника.

Деймън Галгът (р. 1963), един от най-интересните писатели на Южна Африка, който мери ръст с нобелиста Дж. М. Кутси, е създал роман, оригинален като замисъл, с безупречен стил и новаторски подход, заради който го сравняват с Вирджиния Улф и Уилям Фокнър, с увлекателен кинематографичен сюжет, вместил в себе си и историческо, и метафорично значение.


Най-нови книги