"Приказки за смелчаците от орехова гора" от Катерина Егорушкина | Електронна книжарница Booklover

Приказки за смелчаците от орехова гора

Издателство
Превод от украински:
Година на публикуване
2022
Илюстратор
Альона Ястремска
ISBN
9789542839729
Брой страници
112
Корица
Мека корица


Страхували ли сте се да не допуснете грешка, да не се изложите? Ужасявали ли сте от това, което се крие в тъмнината? Изпитвали ли сте тревога, когато трябва да отидете на ново място, да търсите нови приятели. Децата често изпитват всички тези страхове. И още много. За едно дете светът може да бъде ужасяващо място и привидно безобидни за възрастните неща могат да го накарат да трепери, да плаче, да забрави всичко, което знае.

В „Приказки за смелчаците от Орехова гора“ украинската писателка Катерина Егорушкина разказва седем интригуващи истории за детските страхове, като всяка от тях е придружена от съвети - и за децата, и за родителите, за да може семейството и приятелите заедно, с разбиране, любов и толерантност да преодолеят всеки проблем.

Децата на животните в Орехова гора посещават Кръглата детска градина и Триъгълното училище. Там всеки ден срещат нови предизвикателства. Всяко дете е различно и има и таланти, и страхове. Някои деца са преживели травма, а други тъгуват, но не смеят да споделят тъгата си. Понякога избухват конфликти и стават недоразумения. Но благодарение на вълшебните рецепти на мъдрата Сова всички те ще разберат как да побеждават страховете и как да правят все по-уверени крачки в невероятното приключение на живота.


Най-нови книги