"Всички са свободни: Русия една секунда преди Путин, или какво се обърка, как и защо" от Михаил Зигар | Електронна книжарница Booklover
25.00 лв.

Всички са свободни: Русия една секунда преди Путин, или какво се обърка, как и защо

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
9786191867318
Оформление
Милена Вълнарова
Редактор
Даря Хараланова
Брой страници
448
Корица
Мека корица


Михаил Зигар написа най-интересната книга за руската революция – Империята трябва да умре. Сега е написал още по-увлекателно и опасно съчинение — защото то е посветено на близката ни история. Най-накрая можем да видим обективната картина на 90-те и да разберем откъде се е взело нашето сегашно… (сами си изберете думата: благосъстояние, унижение,
противостояние, чудо, позор).
~ Дмитрий Биков, писател, поет и публицист

Четях страница след страница, тресях се от смях и чаках да видя накъде ще ме изведе авторът, какво обяснение ще даде. А Зигар ни води ето към какво: Всичко това се е случило, защото лозунгът на младият екип на Елцин е бил „целта оправдава средствата“. Скоро след това Елцин ще изчезне, но лозунгът ще остане. И под него вече може да се подпъхне всякаква цел.
~ Дмитрий Губин, Деловой Петербург

Авторът умело е вдъхнал живот на Историята, с нейните емоции, задкулисни срещи и интриги. Четеш,
все едно гледаш кино, сглобено от всички възможни жанрове: увлекателно криминале, комедия, историческа драма. Историята на 90-те оживява, зазвучава и не спира да звучи.
~ Ирина Хакамада, руски опозиционен политик

Книгата се чете така, както се гледа Netfl ix – без откъсване. Зигар създава универсално четиво за западната публика, търсеща откровения за северната енигма Русия.
~ GQ Русия

Уверена, във висша степен компетентна и професионална журналистическа работа, в която авторът здраво удържа себе си в етични, жанрови и стилистически рамки.
~ Fontanka.ru

Книгите на Михаил Зигар винаги ми напомнят снимките му в Инстаграм: ярки и притегателни външно, те са изпълнени с дълбоко вътрешно съдържание и смисъл.
~ Иван Ургант, руски телевизионен водещ


Най-нови книги