"Резерват за хора и вълци" от Здравка Евтимова | Електронна книжарница Booklover
20.00 лв.

Резерват за хора и вълци

Издателство
Година на публикуване
2022
ISBN
9786191867202
Брой страници
296
Корица
Мека корица
Тегло
500 g


Всеки път, когато чета Здравка Евтимова, се замислям за силата, която притежават нейните женски персонажи, за това колко непримирими са те, колко наситено земни са, като същевременно създават впечатление и за неземност.

— Кели Луче, писател и редактор на литературното списание Electric Literature (САЩ)

Красотата, както знаем, се появява навсякъде, особено там, където никой не я очаква, и с упоритост, ирония и милост героите на Здравка Евтимова не се предават на отвращението, а се борят с него. Уникална възможност да прочетете нещо прекрасно.

Gabriele Ottaviani, Convenzionali (Италия)

Здравка Евтимова описва културата на българските роми със страст и интензивност, които на моменти предизвикват сълзи в очите, а друг път – неконтролируеми спазми на смях.


— Филип Хаймс, канадският издател на Здравка Евтимова

Здравка е колкото талантлива, толкова упорита и амбициозна.

— Георги Гроздев, Литернет

Здравка Евтимова е невероятен автор! В нейните разкази и романи странна магия прегръща героите ѝ. В словата ѝ има поезия и грапавина. Докато прелистваш страниците, от тях изскача със зловеща усмивка нещо, което наподобява Чешърския котарак, но пък Алиса е повече от една. Да, в романите на Евтимова има и по една Алиса, която пораства и открива, че хората са изначално съсипани от себе си.


— Елица Матеева, Лира


Най-нови книги