"Ф р а г м е н т и /из Южна поща от Антоан дьо Сент-Екзюпери/" от София Попйорданова | Електронна книжарница Booklover

Ф р а г м е н т и /из Южна поща от Антоан дьо Сент-Екзюпери/

Категория
Превод от :
Година на публикуване
2022
Илюстратор
София Попйорданова
ISBN
4006381333931
Брой страници
46
Корица
Мека корица


Изданието "Фрагменти из Екзюпери" представя серия от илюстрации и цитати от книгата "Южна поща". От произведението на Екзюпери е изведена есенцията на най-съкровените му и чисти моменти през погледа и усещането на София Попйорданова. 


Книгата е изцяло визуално преминаване през няколко думи, докосващи дълбоко читателя. Думи, разглеждащи болката и преживяващи я. Такива, които задават въпроси, и такива, които с мълчанието си говорят толкова много. Героите из "Южна поща" изследват усещанията си за пространство и съществуване по един необикновен начин, който само Екзюпери може да разкаже. А това малко и семпло издание има единствения замисъл в себе си да преживее и потопи чрез линиите си зрителя в душата на книгата. 


Книгата е изградена от 8 части - 8 момента от книгата, разделени на по няколко изречения в зависимост от смисъла им. Всяко от тях е илюстрирано с линеарна рисунка като разгръщайки се една до друга образуват едно общо усещане за емоцията и чувството на автора. В случаите на нечетен брой илюстрации последната се помества на допълнителна страница, отваряща се настрани след последната. Така се избягва завършването на цитата на нова страница и съответно разбиването на усещането за цялост. Този тип страници добавят и допълнителна стойност на изданието, създавайки елемент на изненада и на нещо скрито и неочаквано в края. 


Изданието е следствие от спонтанно извлечени и нарисувани цитати от книгата “Южна поща”. Неговият първообраз е оригиналният тефтер, в който са илюстрирани и преписани думите. В началото единственият замисъл на авторката е да бъдат нарисувани една след друга, без повторения и без грешни опити, което е спазено. Самото издание е замислено след края на рисуването му и единствената разлика с оригинала е последователността на цитатите.

***

Книгите са опаковани със специална опаковъчна хартия за изданието, а във всяка от тях ще се съдържа по една картичка с илюстрация от изданието, различна за всяка бройка. Картичките от едната страна имат илюстрация от изданието, от другата имат място за писане на пожелание. Също така са подпечатани със специален печат от авторката.


Най-нови книги