"Имало едно време в Холивуд" от Куентин Тарантино | Електронна книжарница Booklover
28 лв. Онлайн панаир на книгата
23.80 лв.

Имало едно време в Холивуд

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
978-619-7625-66-0
Оформление
Наталия Чайкина
Брой страници
432
Корица
Мека корица


Историята на Холивуд през 60-те години може да бъде разказана най-добре от Куентин Тарантино и той го доказва в своя първи роман „Имало едно време в Холивуд“. В него американският режисьор, а вече и писател, обогатява и разширява в неочаквани посоки сюжета на добре познатия си едноименен филм.
Рик Долтън – залязваща кинозвезда, потънала в алкохол – получава обаждане от Рим, което ще спаси кариерата му... или окончателно ще я погребе. Неговият дубльор Клиф Бут пък е човекът с най-мрачна слава на всяка снимачна площадка, защото е единственият там, който май е убил човек и му се е разминало. Актрисата Шарън Тейт, открила абсолютната слава, сега прекарва безгрижните си младини във висините на Холивуд. А някъде бивш затворник на име Чарлз Менсън е убедил група друсани хипита, че е техен духовен водач и е напът да извърши ужасяващо и кърваво престъпление, което светът ще запомни.
Наситен с характерните за Тарантино ирония и остроумни диалози, „Имало едно време в Холивуд“ e обяснение в любов към 60-те години, изпълнени със страст, тъга, непринуденост и липса на политкоректност.


Най-нови книги