"Невидимите фурии на сърцето" от Джон Бойн | Електронна книжарница Booklover
24.9 лв. Съвременна литература
21.17 лв.

Невидимите фурии на сърцето

Автор
Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
978-619-7670-04-2
Оформление
Иван Масларов
Брой страници
540
Корица
Мека корица


В древногръцката митология фуриите са богини на отмъщението и оттук вече разбираме, че това е сериозен, дълбок роман, който няма да ни остави равнодушни. „Невидимите фурии на сърцето“ е книга най-вече за любовта, невинаги такава, каквато си я представяме, понякога предателска, понякога убийствена. За любовта не само към друг човек, но и към себе си и за стремежа да се приемем такива, каквито сме.
Сирил Ейвъри не е истински Ейвъри, както постоянно повтаря баща му. Съвсем млада майка му е прогонена от родното си село в дълбоката провинция на Ирландия, след като се разчува, че чака извънбрачно дете. Сирил е осиновен от богато ексцентрично семейство в Дъблин, където не му липсва нищо. Освен любов. Така започва животът на това момче, пълен с победи и разочарования, с невероятни съвпадения и съдбовни постъпки. Предстои му да извърви тежкия път към себе си, към своята идентичност и корени, за да приеме нетрадиционната си сексуалност и да преглътне жестокостта на света. Това е най-личният роман на Джон Бойн, един от най-интересните ирландски писатели, и в него откриваме внушителна панорама на живота в Ирландия от средата на ХХ век до наши дни, видян през очите на един мъж, който не е негодник, въпреки че причинява болка, не е злодей, въпреки че се случва да мами, не е герой, въпреки че спасява и обича.

Трогателна, драматична и живописна одисея на един обикновен човек и на цяла една нация, залутани във времето. Увлекателна, скандална, парадоксална, на места забавна, дълбока и умна книга.


Най-нови книги