"Дрога. Пътуване във вълшебния и смъртоносен свят на дрогата и алкохола" от Иван Първанов | Електронна книжарница Booklover

Дрога. Пътуване във вълшебния и смъртоносен свят на дрогата и алкохола

Издателство
Година на публикуване
2022
ISBN
978-619-7313-22-2
Оформление
Виктория Видевска
Брой страници
438
Корица
Мека корица


В най-новата си книга „Дрога“ авторът насочва вниманието на читателите към една изключително важна тема, тази за наркотиците и тяхното участие в „написването“ на световната история. Проучванията му разкриват, че една голяма част от хората, участвали в промяната на света и неговата еволюция, всъщност са били в по-голяма, или по-малка степен зависими, или дори истински болестно пристрастени към наркотичните вещества.

Политици вземат важни решения за бъдещето на света под влияние на алкохол и дрога, изобретатели сътворяват предметите, без които днес не можем в своя живот и бит, също под въздействие на вещества, изострящи техните сетива. Най-великите културни дейци: поети, писатели, композитори, музиканти и художници, създават своите шедьоври в състояние на транс, причинен от хипнотизиращи вещества. Специално внимание в книгата е отделено и на спортистите и страстта им към допингиращите препарати, с които се дрогират в името на рекорда и славата.

В приложенията на книгата читателят може да се запознае с някои от най- разпространените наркотици и начинът им на действие.


Най-нови книги