"Стопанските абсурди на българския комунизъм" от Вили Лилков и Христо Христов | Електронна книжарница Booklover

Стопанските абсурди на българския комунизъм

Издателство
Година на публикуване
2022
ISBN
9789542838906
Оформление
Дамян Дамянов
Редактор
Катя Найденова
Брой страници
580
Корица
Мека корица
Тегло
600 g


В настоящата книга проф. Лилков представя и анализира документи за истинското състояние и абсурдите на социалистическата икономика, заставайки срещу лъжата, която много години опитва да се представи като истина!

Вили Лилков дава едно от най-силните оръжия срещу Голямата лъжа за комунизма… Той систематизира огромен обем факти: секретни донесения на ДС, доклади на Комитета за държавен и народен контрол и на местни партийни секретари; ползва спомени и закъснели откровения на лица от висшата номенклатура; цитира официални документи и чужди изследвания по тематиката. Всичко това подлага на анализ и прави своите безпощадни заключения.

Тази книга е предназначена и за учителите по история, за учените икономисти и историци, за преподавателите в университетите… Обективните изследователи на това минало ще си дадат сметка за това в каква степен тоталитарният режим е разрушил морала и трудолюбието на хората, ще намерят дълбоките корени на ендемичната корупция, на кражбите и на разхищенията, на ширещата се омраза и недоверие към демокрацията.

— Иван Костов: Из предговора към книгата

Книгата се препоръчва и за соцносталгици, но задължително с чувство за хумор, защото много от документалните факти са толкова шокиращи и непосилни за възприемане от здравия разум, че единственият начин за това е смехът!


Най-нови книги