"Зелена планета / The Green planet: Двуезичен буквар (меки корици)" от Джина Дундова-Панчева | Електронна книжарница Booklover
19 лв. Онлайн панаир на книгата
16.15 лв.

Зелена планета / The Green planet: Двуезичен буквар (меки корици)

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
Илюстратор
Мая Бочева - Уики
ISBN
9786197298161
Оформление
Мая Бочева-Уики
Брой страници
68
Корица
Мека корица


"Зелената планета" е книга за буквите.
На всеки разтвор от книгата ще откриете на лявата страница - буква от българската азбука със стих към нея, а на дясната страница - същият стих преведен на английски език с подчертана буквата на английски език. И двете букви (на български и на английски) вървят в правилната последователност.

В "Зелената планета" са събрани някои от най-известните животни на планетата, както и такива за които не сме чували много. Животът им е описан в поетични рими, като авторката Джина Дундова-Панчева е извадила най-любопитните и важни неща за всяко едно от животните.

На всеки разтвор от книгата ще откриете на лявата страница - поредната буква от българската азбука със съответния стих за животно към нея, а на дясната страница - същия стих преведен на английски език с подчертана поредната буква от азбуката.
Основно послание е децата да разберат и да усетят чудото на сътворението на живота, богатството на нашата планета. Книгата има образователен характер не само, заради изучаването на буквите, но и защото всяка буква е първа от името на различно животно за което чрез стих се разказват любопитни факти от живота му.
Накрая на книгата има още интересна информация за животните, както и препоръка към родителите как да използват пълноценно книгата, като допълнително разговарят по нея с децата си. Не на последно място - шрифта, който сме използвали се казва Adys и е предназначен за хора с дислексия, което го прави по-лесно четим и за всички останали.

Към книгата има песен с клип, чиито композитор е Димитър Гетов, познат с песните "Черно и Бяло" на Георги Христов, аранжименти на песни на Тоника СВ и много други. Музикален изпълнител е Даная Петкова с вокален педагог - Димитър Петров, преподавател в Училище за музикално обучение Music Factory by Georgi Yankov.

*** 

Можете да гласувате за книгата в конкурса „Бисерче вълшебно“.
Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата. Гласуването за съвременни детски книги е онлайн, в началото на всяка календарна година. Номинираните заглавия са сред най-добрите издателски проекти за изминалата календарна година. Организатор на Награда „Бисерче вълшебно“ е фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“. Фондацията е неправителствена организация, ангажирана с намаляване на функционалната неграмотност в България.


Най-нови книги