"50 неща, за които не съм виновна" от Кати Гайсуайт | Електронна книжарница Booklover
18.00 лв.

50 неща, за които не съм виновна

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
9789544749248
Брой страници
344
Корица
Мека корица


Първата колекция от забавни, мъдри, трогателни и невероятно честни изповеди на създателката на емблематичния комикс „Кати“ разказва какво е да си жена от поколението „Гофрета“, както находчиво и с любов го нарича Кати Гайсуайт. За нея така изглежда постоянният натиск от напрежението да бъдеш всичко за всекиго, да намериш равновесие с всичко различно и на всичко отгоре през цялото време да си себе си. Като създател на „Кати“ Кати Гайсуайт намери пътя към сърцата на читателите преди повече от 40 години и оттогава си е все там. Нейният весел и дълбоко съпричастен поглед към предизвикателствата на женствеността в един променящ се свят се превърна в крайъгълен камък за хиляди жени.

Дебютният й сборник с есета „50 неща, за които не съм виновна“ се отличава с характерното за нея остроумие и топлота, но се взира в едно друго време – на голям преход, когато всичко започва да се променя и да изчезва „без мое позволение“: остаряващи родители, порастващи деца, приятели, които вървят всеки по пътя си,... а ти си някъде по средата.

С искрените си и забавни признания и прозрения авторката ни заслепява с шарената палитра от събития и емоции, връхлетели онези, които се озовават в междинния свят. Тук е и опитът да облекчи ежедневието на възрастните си родители с цифровия видеорегистратор TiVo – постижение на XXI век, който се сблъсква с тяхното недоверие и търпи провал, до онзи аромат на пилешката супа на Мама, плетящ невидимите нишки на уюта, който ни носят познатите неща. Свободна от графичните ограничения на комикса, Гайсуайт протяга приятелска ръка на всички, озовали се пред прага на неизвестното, което ни очаква „след това“.

Сърдечно, хуманно и пречистващо, „50 неща, за които не съм виновна“ е идеалното четиво за майки, дъщери и за всеки, който се намира някъде между тези две роли.


Най-нови книги