"Летният брат" от Яп Робен | Електронна книжарница Booklover

Летният брат

Автор
Издателство
ICU
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
978-619-7674-00-2
Оформление
Живко Петров
Редактор
Невена Дишлиева-Кръстева
Брой страници
296
Корица
Мека корица


Прикляквам, притискам нос в прозореца, ближа стъклото. Люсиен се усмихва и се залюлява леко. Още е тук. И носи Вселената в очите си.

След развода на родителите си тринайсетгодишният Брайън живее с нехайния си баща във фургон сред скрап и парични затруднения. По-големият му брат Люсиен е роден с тежко умствено увреждане. Когато ремонтът на дома, в който е настанен Люсиен, налага обитателите му да бъдат преместени, Брайън и баща му отварят вратите на фургона за летния брат.

Фино изграден психологически роман, който се заиграва с очакванията и предразсъдъците на читателя. Книга, която изследва границите на нашия морал и емпатия, изостря чувствителността ни към различния. Как да се грижиш за някого, чиито нужди не познаваш? Как да вземеш правилното решение, когато тепърва ти предстои да откриваш света на другия?

Нежен спасител в ръжта, Брайън ни припомня, че сред нащърбените, ръждясали железа на ежедневието има място за близост и дори за обич.

***

„Летният брат“ разказва историята на двама братя, които се учат на обич един към друг, въпреки че единият не може да говори, а вътрешният му свят е като на малко дете. 

—Яп Робен


Най-нови книги