"Летящия шотландец" от Греъм Обри | Електронна книжарница Booklover

Летящия шотландец

Автор
Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2022
ISBN
978-619-7300-95-6
Оформление
Шон Харди
Редактор
Милена Александрова
Брой страници
382
Корица
Мека корица


Колоездене — от триумфа до най-мрачните моменти в моя живот.

През 90-те години на миналия век Греъм Обри се превръща в световна звезда в колоезденето и печели вниманието на публиката с уникалния си стил на каране и иновативните си инженерни умения. Когато печели всички световни състезания и чупи всички рекорди в колоезденето, той получава най-големия удар от Международния колоездачен съюз – забрана да управлява велосипед в позицията, която той налага – подпъхване на лактите под тялото. Тогава Обри създава т.нар. поза Супермен и отново триумфира на колодрума през 1994 и 1995 година.
Докато се противопоставя на съдиите в международната федерация, той трябва да се справя и с друг сериозен проблем – биполярно разстройство.
В „Летящия шотландец“ Греъм Обри разказва своята забележителна история с брутална честност и самоирония. Той започва с буйното си детство в Шотландия като аутсайдер, всекидневно подлаган на физически и психически тормоз, за когото единственото бягство от жестоката реалност е с велосипеда.
Известен със своята смелост на пистата, тук Обри демонстрира друг вид смелост, като разкрива трудното си детство, борбата с депресията и опитите за самоубийство.
В „Летящия шотландец“ е разказана невероятната история на Греъм Обри от малкото магазинче за колела до световните рекорди и славата.


Най-нови книги