"Изрисувано с къна" от Алка Джоши | Електронна книжарница Booklover
22 лв. коледен панаир
18.70 лв.

Изрисувано с къна

Автор
Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2021
ISBN
978-619-7639-02-5
Оформление
Яна Аргиропулос
Брой страници
440
Корица
Мека корица


Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“, „Ел Ей Таймс“ и „Ю Ес Ей Тудей“ най-сетне и на български език!

Пленителна от първата глава до последната страница.

– Рийз Уидърспун

Джайпур, 1955 г.

Когато седемнайсетгодишната Лакшми решава да избяга от брак, изпълнен с насилие, тя няма представа, че от татуистка на куртизанки ще се превърне в довереница на дами от висшето общество на Розовия град. Тринайсет години след като е напуснала съпруга си, тя е прочута в цял Джайпур с невижданите шарки, които изрисува с къна, и задълбочените си познания за билките. И макар да знае тайните на богатите, тя не бива да издава своите.

Ала неочаквано препятствие препречва пътя ѝ към независимостта. Съпругът на Лакшми я е открил и води със себе си Радха – по-малката ѝ сестра, за чието съществуване тя няма представа. Изведнъж съдбата, която Лакшми сама си е предначертала с толкова труд, лишения и компромиси, започва да се размива до непредвидени и, още повече – опасни граници.

Ярък и завладяващ, романът „Изрисувано с къна“ проследява борбата на една жена да се реализира в общество, лутащо се между традиционното и модерното. Майсторският глас на Алка Джоши ни отвежда на вълнуващо приключение в Индия от миналия век такава, каквато е – цветна, уханна, покоряваща, но и несправедлива, търсеща идентичността си и жестока.


Най-нови книги