"Бразилия. Страна на бъдещето" от Стефан Цвайг | Електронна книжарница Booklover
20 лв. Онлайн панаир на книгата
17.00 лв.

Бразилия. Страна на бъдещето

Издателство
Превод от немски:
Година на публикуване
2021
ISBN
9786192500221
Оформление
Живко Петров
Брой страници
334
Корица
Мека корица


През 1941 г., в разгара на Втората световна война, Стефан Цвайг намира убежище в Бразилия. Писателят е очарован от ослепителната ѝ природа, от нейните толерантни, дружелюбни и открити жители, които живеят в мир и хармония.
Цвайг създава един завладяващ портрет на Бразилия – от годините ѝ на незначителна колония до възхода ѝ като диаманта в короната на Португалия, от дните на робството и златната треска до динамиката на съвремието, изпълнено със смайващи контрасти. Писателят използва личните си впечатления и преживявания, за да опише тази необятна страна, в която да съзерцаваш живописната природа, е също толкова вълнуващо, колкото и да се изгубиш из улиците на Рио де Жанейро, Баия или Сао Пауло.

Елегантната проза на Стефан Цвайг и богатството на темите, които той разглежда: историята, културата, традициите, изкуството и икономиката на Бразилия, превръщат тази книга в истинска класика.

***

Стефан Цвайг е роден през 1881 г. във Виена в семейство на евреи. През 1934 г. емигрира в Лондон, а през 1941 г. заминава за Бразилия, където продължава да твори. Писал е поезия, проза, драми и есета. Добива световна слава с произведенията си „Шахматна новела“ и „Нетърпеливо сърце“, както и с историческите си миниатюри и биографии, сред които „Мария Антоанета“, „Мария Стюарт“ и „Магелан“. През 1942 г. се самоубива заедно със съпругата си Лоте.


Най-нови книги