"Хиляда луни" от Себастиан Бари | Електронна книжарница Booklover

Хиляда луни

Издателство
Превод от английски:
Година на публикуване
2021
ISBN
978-619-7055-91-7
Оформление
Иван Масларов
Брой страници
192
Корица
Мека корица


Уинона е млада индианка от племето лакота, която навремето е останала сираче и е била осиновена от двама бивши войници – Томас Макнълти и Джоун Коул.

В края на 70-те години на XIX век, след Гражданската война в САЩ, тя живее заедно с тях във ферма в Тенеси, където е обградена с любов и грижи и получава добро образование, а след това и хубава работа при местния адвокат.

Но точно когато се е научила да не се страхува от живота, точно когато от ловец на щастие се е превърнала в негов автор, Уинона е изправена пред ново травматично изпитание, което се опитва да проумее, да осмисли и да преодолее.

Претворена с изключително красивия език на ненадминатия майстор на словото Себастиан Бари, историята на Уинона в „Хиляда луни“ е мощен трогателен разказ за решимостта на една жена сама да напише бъдещето си и за неизтребимия копнеж на човешкото сърце да обича.


„Никой не пише като Себастиан Бари, никой не поема такива лирически рискове, никой не борави с такава вещина с езика и не трогва толкова дълбоко сърцето.“

Али Смит


СЕБАСТИАН БАРИ е роден през 1955 г. в Дъблин.

Днес е един от най-значимите съвременни ирландски писатели и драматурзи с изключителен принос, благодарение на който е обявен за „лауреат на ирландската белетристика за 2019 – 2021 година“.

Романите и пиесите му са удостоявани с множество награди, сред които „Коста“ – за най-добър роман на годината. Два пъти е сред финалистите за най-престижното отличие в англоезичната литература – „Букър“. „Тайното писание“ е екранизирано с голям успех.


Най-нови книги