"Милиард години до свършека на света" от Аркадий и Борис Стругацки | Електронна книжарница Booklover

Милиард години до свършека на света

Издателство
Превод от руски:
Година на публикуване
2021
Илюстратор
Виктория Николова
ISBN
9786197596540
Брой страници
208
Корица
Мека корица


Астрофизикът Дима Малянов е напът да разреши научна загадка и да запише името си в историята. Необичайни случки обаче прекъсват потока на откритията му – получава кашон с алкохол, непозната красавица звъни на вратата и се представя за съученичка на жена му, съседът на етажа е убит и главният заподозрян е той.

Странни неща се случват и на неговите приятели, също корифеи в областта си. Необяснимите събития са недвусмислена покана към учените да прекратят дейността си. Не се знае кой стои зад натиска.

Дали е държавната машина?
Или пък непознати свръхцивилизации, които не искат „Хомеостазата на Мирозданието“ да бъде нарушена?


Братя Стругацки – Аркадий (1928 – 1991) и Борис (1933 – 2012), са съветски и руски писатели фантасти. Повечето им работи са създадени съвместно. Поколения български читатели са израснали с „Трудно е да бъдеш бог“, „Пикник край пътя“, „Обитаемият остров“, „Бръмбар в мравуняка“, „Понеделник започва в събота“.

Повестта „Милиард години до свършека на света“, смятана за найнеобичайното произведение на братята, излиза в СССР през 1976 г. В България е публикувана през 1982 г. в превод от Агоп Мелконян. Настоящото издание излиза за първи път с допълнения и коментари, правени от Борис Стругацки през 2001 г.


Най-нови книги