"Първа линия" от Андреа Попйорданова | Електронна книжарница Booklover

Първа линия“По отношение на имотите по морето е необходимо да се направят няколко важни уточнения. [...] Съществена разлика има между имот с морска гледка и имот на първа линия. Терминът “първа линия” означава, че сградата е построена в непосредствена близост до плажната ивица и няма никакви други постройки между сградата и морето, така че нищо не пречи на прекия морски изглед от който и да е етаж на сградата.” (Bulgarian property services)

ПЪРВА ЛИНИЯ е независимо издадена картинна книга за 62 басейна с гледка към морето. Книгата е за една разходка, като метод за опознаване на едно място и вглеждане в него, и обхваща отсечката от северния до южния край на залива на Слънчев бряг, движейки се само по бреговата ивица.

В изданието се изреждат всякакви елементи от пейзажа, в реда, в който се появяват по време на разходката. Сред тях са основно басейни, разположени на метри от морската вода, плакати с изкушаващи панорами към морето, златист пясък, множество артефакти, скулптури, над 300 вида палми, изкуствени, но и естествени, мини-голф игрища с фонтани, алпинеуми, колони, тераси, арки, всички те наподобяващи разнообразни исторически епохи.

Сред рисунките се появяват и текстове - рекламните анонси на хотелите на първа линия в Слънчев бряг. Те обещават идеалната почивка, екзотика, лукс, незабравимо лято, но не и това, което намираме разхождайки се покрай брега. Всички тези обекти и детайли от пространството заедно сътворяват един “музей” на открито в курорта, а книгата е пътеводителят към него и към тази разходка. Изданието е и разказ за момента във времето, когато е било възможно всичко това да се материализира на една крайбрежна ивица.


Най-нови книги