Моят чичо Осуалд от Роалд Дал | Електронна книжарница Booklover

Моят чичо Осуалд

Автор
Издателство
Превод от английски:
Година на публикуване
2021
ISBN
9789543305124
Брой страници
256
Корица
Мека корица


РОАЛД ДАЛ (1916 - 1990) е британски писател хуморист от норвежки произход. Известен е с късите си разкази, произведенията си за деца, както и с това, че е участвал във Втората световна война като пилот на боен самолет. Рождената дата на писателя - 13 септември - е обявена за Световен ден на Роалд Дал и от 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света.

Обичал да отглежда орхидеи, да колекционира произведения на изкуството, да пие вино, да играе снукър и да гледа надбягвания с хрътки.

ЧИЧО ОСУАЛД!

Познавач, бонвиван, колекционер на паяци, скорпиони и бастуни, любител на операта, експерт по китайски порцелан, прелъстител на жени и без съмнение, най-големият развратник на всички времена

Младият Осуалд открива най-силния афродизиак на света — т.нар. „суданска муха", и с приготвените таблетки за потентност, срещу добро заплащане, успява да се замогне. Планът на Осуалд е да продава на добра цена семенна течност на жени, които биха искали да имат дете от гений или от монарх, сред които е и цар Борис от България.
Дал често изгражда героите си въз основа на хора, които среща в реалния живот.

Дрьн-дрьн! Никъде няма да стигнете, ако продължавате все с това „ами-ами". Щеше ли Колумб да открие Америка, ако си беше повтарял: „Ами ако ми потъне корабът? Ами ако ме срещнат пирати? Ами ако никога не се завърна?". Тогава дори нямаше да потегли.
Роала Дал


Най-нови книги