"Замръзване" от Дан Симънс | Електронна книжарница Booklover

Замръзване

Автор
Превод от английски:
Година на публикуване
2020
ISBN
978-619-01-0670-8
Брой страници
224
Корица
Мека корица
Тегло
290 g
Широчина
140 mm
Дължина
215 mm


Дан Симънс (р. 1948) е американски автор на бестселъри, добил световна популярност с романите си от цикъла „Хиперион“. Той е написал близо 30 книги в жанровете научна фантастика, фентъзи, трилър и хорър, отличени с десетки престижни награди като „Хюго“, „Локус“, „Небюла“, „Уърлд фентъзи“, „Бритиш фентъзи“, „Бритиш сайънс фикшън“, „Артър Кларк“, „Брам Стокър“ и „Шърли Джаксън“.

Джо Курц (познат на българските читатели от романа „Куфарът“) е бивш частен детектив и осъден престъпник, освободен предсрочно за добро поведение. Но годините, които е прекарал в „Атика“ заради убийството на мафиотите, пречукали партньорката му, не са направили настоящия му живот по-безопасен. Когато се завръща на улиците, той вече е белязан от местен престъпен бос, който му има зъб.

Освен че трябва да си пази гърба, Курц е нает от тежко болния Джон Фриърс, чиято дъщеря е намерила смъртта си в ръцете на брутален сериен изнасилвач и убиец на деца. Задачата му е да открие психопата, който властите не са успели да заловят, но хитрият убиец – майстор в смяната на самоличности – има свои собствени планове.

В крайна сметка Курц се хвърля с главата напред в ледените води на отмъщението. Ще бъде тежка зима в Бъфало – достатъчно студена, за да смрази кръвта на всички.

Действието в „Замръзване“ препуска като попарено куче. Не пропускайте точно този роман.

– Джо Р. Лансдейл

Ах, каква кулминация... Курц ще стане любим герой  на всички почитатели на черния роман.

– Къркъс Ривюс

Реймънд Чандлър би изпил едно уиски със Симънс. Особено ако Джо Курц е на бара.

– Кийт Аблоу


Най-нови книги