"Животът е кратък, желанието вечно" от Патрик Лапейр | Електронна книжарница Booklover

Животът е кратък, желанието вечно

Издателство
Език на изданието:
български
Превод от френски:
ISBN
978-954-9757-83-5
Оформление
Дамян Дамянов
Редактор
Мила Вълкова
Брой страници
264
Корица
Мека корица


"Животът е кратък, желанието - вечно" е меланхолична хроника на една безнадеждна любов. Сюжетът в седмия роман на Патрик Лапейр напомня много на филма "Жул и Жим", в който Жана Моро, подобно на литературната героиня Нора Невил, се люшка между двама мъже, безнадеждно влюбени в нея. Романът е апология на любовното желание - желанието като обсебваща страст, от която мъжете се страхуват. Написан с изтънчено чувство за хумор, романът оставя у читателя неописуемо усещане за лекота, макар и с горчив привкус. Авторът изгражда атмосфера, в която реалното се сблъсква с нереалното, нежността - с болката, щастието - със страданието. Той съумява да поддържа тясна връзка с читателя, който често се явява негов съучастник, неусетно попадайки под магията на майсторски поднесеното редуване на поетични настроения, чрез структуриране на текста с музикално звучене.

"Чист и чувствен любовен роман, едновременно съвременен и извън времето-съвременни са декорът и тонът, вечна е обсебващата, наелектризираща любов, препалено безгранична, за да не е фатална."
Telerama

..Най-амбициозният и завършен роман на Патрик Лапейр."
Lire

„С рядко срещано умение е описано неумението да живееш, с огромно чувство - страданието да не можеш да покажеш чувствата си."
Le Journal du Dimanche


Най-нови книги