"Да дочакаш утрото" от Лиз Мъри | Електронна книжарница Booklover
16 лв. Онлайн панаир на книгата
13.60 лв.

Да дочакаш утрото„Да дочакаш утрото“ е книга изповед за живота на момиче, израснало в семейство на наркозависими. Останала без дом и родители, 15-годишната Лиз Мъри се впуска в своето необикновено приключение, което накрая ще я отведе до университета „Харвард“. Пътят дотам е осеян с предизвикателства, безкрайни трудности и ежедневни лишения, но Лиз не губи надеждата си за по-добър живот.

Жестоката съдба я поставя в опасни ситуации, принудена е да краде храна, за да не умре от глад, всяка нощ да търси подслон или да будува, за да се пази. След като майка ѝ умира, Лиз взема решение, което променя живота ѝ завинаги. Завършва гимназия, печели стипендия на „Ню Йорк Таймс“ и постига мечтата си за диплома от „Харвард“.

Красиво написана и откровена до болка, „Да дочакаш утрото“ е история за силния дух на една млада жена. История, която разказва как надеждата, волята и амбицията могат променят един живот.

***

Лиз Мъри е родена на 23 септември 1980 г. в Ню Йорк в семейство на наркозависими родители. На 15 години остава бездомна, след като майка ѝ умира, а баща ѝ се премества в дом за временно настаняване. Започва да посещава училище много по-късно от връстниците си, като през цялото време тя и сестра ѝ Лиса се справят сами без да имат постоянен дом. Завършва средното си образование само за 2 години и след това получава стипендия от вестник „Ню Йорк Таймс“. Приета е да учи в университета „Харвард“, където завършва психология. Днес Лиз ръководи  менторската програма „Артър Проджект“, която използва алтернативни образователни подходи при обучението на децата в риск в САЩ. Живее в Ню Йорк със съпруга си Джеймс и двете си деца – Лиъм и Мая.


Най-нови книги