"Долу сред вейки и кости" от Шонин Макгуайър | Електронна книжарница Booklover

Долу сред вейки и кости

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2020
ISBN
978-619-759-620-5
Оформление
Стоян Атанасов
Брой страници
192
Корица
Мека корица


– Бестселър на в-к „Ню Йорк Таймс“ –


Децата често прекрачват прага на познатия свят и се озовават в странни земи: някои са шарени и лудешки, други – мрачни и зловещи. Ала вълшебните земи прогонват всеки, когато вече не им е потребен.


Близначките Джаклин и Джилиан не случват на родители (или обратното). Майка им копнее за перфектно момиче, което да кипри в рокли като принцеса, а баща им мечтае за син. Точно когато тийнейджърките са напът да изгубят и последната си частица индивидуалност, откриват единственото си спасение...

В рядък момент на бунт Джак и Джил прекрачват прага на странна врата, която ги отвежда в техния истински дом. Там ги очаква невъобразим свят на кървави луни и непрогледен мрак, на магии, вампири и луди учени. Сестрите най-после могат сами да избират какви да бъдат. Но в Тресавищата, излезли като от филм на ужасите, свободата и любовта вървят ръка за ръка... със смъртта.


„Красива приказка за изборите, които могат завинаги да променят хода на един живот.“

сп. „Пъблишърс Уикли“


„Долу сред вейки и кости“ е втората книга от фентъзи поредицата „Своенравните деца“ на Шонин Макгуайър. Романите заемат челни места в читателските класации и са бестселъри по цял свят. За тях американската писателка е удостоена с награди „Хюго“, „Нюбела“, „Локус“ и др.


Най-нови книги