"Той пак е тук" от Тимур Вермеш | Електронна книжарница Booklover
16.9 лв. Онлайн панаир на книгата
15.21 лв.

Той пак е тук

Език на изданието:
български
Превод от немски:
Година на публикуване
2013
ISBN
978-9549621594
Оформление
Кремена Филчева
Редактор
Любомира Въжарова
Брой страници
320
Корица
Мека корица
Широчина
200 mm
Дължина
130 mm


Тимур Вермеш /род.1967/ е немски журналист с майка германка и баща унгарец, който напуска родината си по време насъбитията от 1956 г. Живее в Мюнхен.


Романът му "Той пак е тук" вече цяла година не слиза от челото на бестселърите в Германия, като оставя далеч зад себе си дори автои като Дан Браун и Паулу Куелю. Досега бестселърът е продаден над 1 200 000 пъти, превежда се на трийсет и шест езика, подготвя се и филмираното му.


Лятото на 2011 година - Адолф Хитлер се събужда в един берлински парк. Без война, без партия, без Ева Браун. В мирно време, сред хиляди гастарбайтери и с Ангела Меркел... Шейсет и шест години след предполагаемата си кончина фюрерът се озовава в настоящето и в разрез с всякаква логика подхваща нова кариера: в телевизията, където - благодарение и на социалните мрежи - скоро става истинска знаменитост.


Сблъсъкът на диктатора със съвременния свят те кара да се превиваш от смях, но смехът бързо засяда в гърлото, защото този Хитлер не е само смешен, а стряскащо реален. Като хората в страната, която заварва след възкръсването си: цинични, жадни за успех с цената на всичко и въпреки десетилетията демокрация - без никакъв шанс пред хлевоусти демагози. Като политическите партии, които не закъсняват да похлопат на вратата му...
Сатира? Политическа комедия? Да, но и още нещо: дебютният рома на Тимур Вермеш е литературно събитие от най-високо качество.


Най-нови книги