26 лв. Книжна есен
23.40 лв.

50 класици на психологията

Издателство
Превод от английски:
Година на публикуване
2020
ISBN
9789545276521
Брой страници
440
Корица
Мека корица


„50 класици на психологията“ разглежда трудове на емблематични фигури, като Фройд, Адлер, Юнг, Скинър, Джеймс, Пиаже, и хвърля светлина върху работата на съвременни мислители, като Селигман, Канеман, Дуек, Гилбърт. Предлага коментар за всяка книга, разкрива ключовите моменти и дава представа за средата, в която покълват идеите, които въздействат върху хората, както и за движенията, възникнали около тях.

Фокусът е върху „психология за не-психолози“ – книги, които всеки би могъл да прочете и да използва за собственото си просвещение. Наред с психолозите, списъкът също така включва заглавия на невролози, психиатри, биолози и експерти по комуникация, но също така журналисти, един докер, един специалист в областта на насилието и един романист. Тъй като тайните на човешкото поведение са твърде важни, за да бъдат дефинирани само от една дисциплина или гледна точка, тази еклектична колекция от гласове става наложителна.

„50 класици на психологията“ цели да представи общите идеи за това, защо хората мислят и действат така, както мислят и действат.


Най-нови книги