"BULGARIA OF THE RELIGIONS" от Антони Георгиев, Димана Трънкова | Електронна книжарница Booklover

BULGARIA OF THE RELIGIONS

Издателство
Език на изданието:
английски
ISBN
978-619-91312-0-6
Брой страници
498
Корица
Твърда корица


Bulgaria of the Religions е луксозен пътеводител в най-добрите традиции на жанра.


С информирания си текст и великолепните си фотографии той разказва на чуждестранния посетител за религиите, техните празници и паметници на културата и изкуството в страната.


Bulgaria of the Religions представя християнството с основните му деноминации, исляма и юдаизма, религиите и вярванията на праисторията и Античността, и съвременни мистични и езотерични течения като дъновизма.

От Рилския и Бачковския манастир и Боянската църква, през възрожденските църкви на Елена, Трявна, Пловдив и Велико Търново и изкуството на Захари Зограф до "Св. Александър Невски" и катедралите във Варна и Бургас, книгата включва добре известни познати религиозни обекти и слабо познати църкви и манастири, заедно с католически средища като Раковски и Бърдарски геран, руските църкви в България, мюсюлмански паметници като Томбул джамия в Шумен и Демир баба теке край Исперих, синагогите в София, Самоков, Пловдив, Видин, тракийските скални
светилища при Перперикон, Татул, Белинташ.

Написана популярно, Bulgaria of the Religions информира и вдъхновява англоезичния пътешественик да опознае религиозното богатство на България и общностите, които са го създали.


Най-нови книги