"A Guide to Millennial Plovdiv" от Антони Георгиев, Димана Трънкова | Електронна книжарница Booklover

A Guide to Millennial Plovdiv

Издателство
Език на изданието:
английски
ISBN
978-619-91312-1-3
Брой страници
192
Корица
Твърда корица


A Guide to Millennial Plovdiv е първият специализиран пътеводител на английски език, посветен на многообразието, хилядолетната история, забележителностите и атмосферата на Пловдив. С интелигентен текст и вдъхновяваща фотография, пътеводителят отвежда читателя на пътешествие из римските руини и късноантичните мозайки на Филипопол, повежда го по калдъръмените тепета на Стария град, отваря му вратите към изящните възрожденски къщи и църкви, разказва му космополитната история на града с неговото османско, арменско, католическо и еврейско наследство.


A Guide to Millennial Plovdiv разкрива не само далечното минало – той показва и изящното лице на града от началото на ХХ в., промените, настъпили през годините на социализма и след това. Архивните фотографии на добре познати пловдивски места и забележителности хвърлят мост между минало и настояще.


Последната част от книгата е посветена на местата, които лесно могат да бъдат посетени от Пловдив – от Бачковския манастир и тракийското светилище Белинташ през развалините и минералните извори на Хисаря до Червената църква в Перущица.


Ясен, дружелюбен и информиран, A Guide to Millennial Plovdiv е незаменим спътник на всеки, който иска да опознае един от най-старите постоянно обитавани градове в Европа.


Най-нови книги