"МОЯТА ЛИЧНА БОРБА" от Карл Уве Кнаусгор | Електронна книжарница Booklover

МОЯТА ЛИЧНА БОРБА

Издателство
ISBN
978954527529-6
Корица
Твърда корица


Карл Уве Кнаусгор /р.1968/ е норвежки литературен критик и писател. От 2009 г. до 2011 г. издава шесттомния автобиографичен роман "Моята лична борба", който му носи световна известност и е преведен на 20 езика.


"Моята лична борба" Кн.1 е отличен с редица престижни литературни награди, между които наградата "Браге" за 2009 г., номиниран е за Наградта за литература на Северния съвет за 2009 г. и е посочен като един от най-добрите норвежки романи на десетилетието от читателите на вестник "VG".


... необходими са ми дълги периоди самота и когато не я получавам, както през последните пет години, потиснатостта ми понякога добива почти панически или агресивен характер. И когато по този начин е застрашено онова, което ме е крепяло през целия ми съзнателен живот - амбицията някой ден да напиша нещо изключително, - единствената ми мисъл, която ме гризе като плъх, е, че трябва да намеря начин да се махна. Че времето ми изтича, изчезва като пясък между пръстите ми, докато аз... Търкам пода, пера дрехи, готвя вечеря, мия съдове, пазарувам, играя с децата в парка, прибирам ги вкъщи и ги събличам... слагам ги по леглата, окачвам прането да съхне, сгъвам дрехи и ги прибирам по гардеробите, разтребвам... Това е борба и макар че не е героична е борба срещу по-силен противник...


Най-нови книги