"Прелита гълъб" от Вера Балева | Електронна книжарница Booklover
7.00 лв.

Прелита гълъб

Издателство
Език на изданието:
български
Година на публикуване
2009
ISBN
978 954 491 524 7
Оформление
Румен Жеков
Редактор
Екатерина Йосифова
Брой страници
60
Корица
Мека корица


Обикновено използвам поезията да играя в игра, в която никога не съм сериозна с думите, защото и думите не са сериозни с мен. Имат прекалено много значения. Аз също.Чрез стихотворенията се отдалечавам от познатото. Те ми служат за фенерчета, с които осветявам  най-различни  небесни и земни обекти, както и субекти, които иначе не се виждат – скрити в свечерените пластове на въображението."

Вера Балева

"Вера Балева е отличима. Тя е себе си повече от всеки  друг български поет в момента. Световете  на Вера са фантастични, приказни и  мечтателни. В тях се прокрадва  една мекота, сякаш хербаризирана, дошла  от друго време – времето на бавните коли, една ретро градската среда с кафенетата, котките и възможността да погледнеш нагоре и да докосваш облаците.И в същото време това е светът днес, той може да бъде и такъв  – поетичен и истински. Толкова  ми е мил този свят през чистото  око на Вера! Свят на една жена – мека и старомодна, вълшебница и дете, жената с роклите и шалчетата, жената, която докосва облаците, ходи по небето и се крие зад крушов лист."

Петя Хайнрих, публикувано в блога й.


Вера Балева е авторка на стихосбирката „Резенче ябълка, или една история за Наталия и Калуд в 29 стихотворения“ (2007). Родена в с. Търнава, обл. Монтана. Живее в София.

Завършила е Специализирано висше училище по библиотекознание и информационни технологии.

Публикувала е свои стихове в повечето централни литературни издания,  както и в регионалната преса. Има участие в редица поетични сборници. Присъства и в  електронните литературни списания.

Носителка е на множество награди от национални поетични конкурси.


Най-нови книги