"Чат или сбогуване с Аркадия" от Петър Краевски | Електронна книжарница Booklover

Чат или сбогуване с Аркадия

Издателство
Език на изданието:
български
Година на публикуване
2009
ISBN
978 954 491 517 9
Оформление
Станимир Видев
Брой страници
240
Корица
Мека корица


В "Чат или сбогуване с Аркадия", новата книга на Петър Кревски, читателят ще открие характерните за автора словесни игри, каламбури, афоризми, евфемизми и метафори, късове същинска лирика, а също интригуваща фабула и сръчно конструиран сюжет. Аватарите на разказвача обитават различни реалности, намигат си и обменят мисли с читателя и "участниците в чата".
Според романа на Краевски ICQ поколението безпогрешно различава емоция от емотикон и не е емигрирало от територията на духовността, а я е открило в Аркадията на виртуалната реалност.

 

Петър Краевски е автор на книги с хумор, сатира, поезия и проза. Книгата му „Ало, как сте?” официално е обявена за най-продаваната книга за ноември 2001 г. в книжарници „Отец Паисий”. Стихосбирката му ”Сомнамбул” бе удостоена с националната награда „Светлоструй” за най-добра поетична книга на извънстоличен автор за периода 2006–2008 г. Лауреат е на много конкурси за поезия и сатира. Организатор на Националния конкурс за поезия и сатира „За един по-човечен свят”. Автор и водещ на забавни и сатирични радио- и телевизионни програми. Носител на първа награда за хумористичното предаване „ПЕТКРАСКИ” на международния медиен конкурс в Албена и на специалната награда за предаването „ЕТНОФОРУМ”.


Най-нови книги