27 лв. Книга на месеца
21.60 лв.

Описание

Съществуват безброй начини да изживееш живота си красиво.

Огромна част от красотата, огромна част от това, което ни тласка да търсим истината, произлиза от невидими връзки – връзки между идеите, между науките, между обитателите на конкретно време и конкретно място, между вътрешния свят на всеки новатор и следата, която той оставя по стените на пещерата на културата, между бледите фигури, които се разминават помежду си сред нощния пейзаж с леко, небрежно приятелско кимване, преди факлата на някоя революция да освети новия ден и преди клечката кибрит да е преминала от едни ръце в други.

Фигури изследва комплексните аспекти на любовта и търсенето на смисъл, като в рамките на четири века преплита житейските пътища на няколко исторически личности – голяма част от които жени, повечето от тях незаслужено потънали в периферията на историята. Разказът започва с астронома Йохан Кеплер и завършва с океаноложката Рейчъл Карсън. Между тях се простира галерия от художници, писатели и учени – Мария Мичъл, Хариет Хосмър, Емили Дикинсън, Ралф Уолдо Емерсън, Чарлз Дарвин, Уолт Уитман и др. Чрез своя живот те задават някои от най-важните въпроси: какво означава да оставим траен отпечатък в един несъвършен свят? Постиженията и признанието достатъчни ли са, за да сме щастливи? Гениалността ли е отговорът? А може би любовта?

Фигури

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2020
ISBN
978-619-02-0639-2
Оформление
Стефан Касъров
Брой страници
480
Корица
Мека корица
Широчина
130 mm
Дължина
200 mm


За "Фигури"

Рецензия от Севда Семер


от Севда Семер

Севда Семер се занимава с писане и изкуство.

Като художник рисува и прави аудио-инсталации - работата ѝ най-често е свързана с миналото, документацията и езика. Показвана е в общи и самостоятелни изложби и проекти в България, Германия, Австрия, Канада, Испания.

Пише за книги, изкуство и храна.

От началото на 2018 води в София и онлайн  Big Gay Book Club - тематичен книжен клуб с фокус върху ЛГБТ литература, издавана на български. Срещите са всеки месец. 


Най-нови книги