"Сувенири" от Мила Янева-Табакова | Електронна книжарница Booklover

Описание

Книгата е издадена в бутиков тираж от 100 броя, ръчно номерирани и подписани от
авторката.

„Една книга, в която има много малко текст и много красиви акварелни рисунки.

Харесвам стила на Мила. Тя усеща морето в цялата му прозрачност и многопластовост. Винагисъм се възхищавала на леката произволност и огромния риск в акварелната техника, на това, че човек има право на един жест, за да нарисува това, което си е намислил. Нищо не може да бъде повторено или поправено. Ако не го направиш от първия път, просто трябва да започнеш отначало.

„Сувенири“ е една много лека книга. Книга, която разказва спомените от едно дълго и безметежно море в един много малък и тих град. Освен страшно умелите илюстрации и искрените кратки истории в „Сувенири“, това, което истински ме развълнува, е светлината. Защото слънцето прежуря в цялата книга и августовската жега може да бъде усетена дори когато навън е почти нула градуса.

Харесва ми и усещането, че тази книга е анимационен филм. Че случките в нея са разделени на кадри и че последните страници съдържат един списък, озаглавен „С участието на“. И там е казано кой от приятелите на Мила в ролята на кой от героите на книгата е. И за да е всичко съвсем филмово, много от приятелите изобщо не приличат на героите, като които тя е избралада ги изобрази.

Ако случайно и вие по цяла нощ сънувате море, мисля, че тази книга е за вас.“

— Яна Пункина

Сувенири

(Разпродаден)

Издателство
Година на публикуване
2020
Илюстратор
Мила Янева-Табакова
ISBN
978-619-61541-0-6
Редактор
Елена Кръстева
Корица
Твърда корица


Най-нови книги