"При дивите неща" от Морис Сендак | Електронна книжарница Booklover
25 лв. Онлайн панаир на книгата
21.25 лв.

Описание

През 1964 г. „При дивите неща“ е удостоена с медала „Калдекот“, с който всяка година се отличават най-добрите американски картинни книги. Морис Сендак е носител и на наградата „Ханс Кристиан Андерсен“, връчвана веднъж на две години на най-добрите илюстратори на детски книги в света; наградата „Лора Ингълс Уайлдър“ на Американската библиотечна асоциация като признание за цялостното му творчество; Националния медал за изкуство заради приноса му към американските изкуства; първата мемориална награда „Астрид Линдгрен“ за световна детска литература, основана от шведското правителство.

 ***

„При дивите неща“ е част от своеобразна трилогия, заедно с „В нощната кухня“ и „Там, навън“. По думите на Морис Сендак трите книги са „вариации на една и съща тема: как децата овладяват различни чувства – гняв, скука, страх, тревога, ревност – и съумяват да се справят с реалността на животите си.”

 

При дивите неща

Издателство
Превод от :
Година на публикуване
2020
Илюстратор
Морис Сендак
ISBN
9786197350449
Брой страници
48
Корица
Твърда корица


"При дивите неща"

Рецензия от Зорница Христова


от Зорница Христова

е завършила английска филология (Софийски университет „Св. Климент Охридски“) и специализирала постколониална литература в Оксфорд, Великобритания.


Най-нови книги