"Влак" от Никола Вапцаров | Електронна книжарница Booklover
12.98 лв. Български автори
11.03 лв.

Влак

Година на публикуване
2020
Илюстратор
Капка Кънева
ISBN
9786197350340
Брой страници
72
Корица
Мека корица


Откъс

 

 

 

 

Нататък, нататък са хукнали всички.

Нататък, нататък, към гарата тичат.

Там влака ще чака народът уплашен,

Че бурята идве свирепа и страшна.

 

 

За автора:

 

 

Никола Вапцаров (1909 – 1942) е поет, обичан от читателите по целия свят. Той е единственият българин, носител на Международната награда за мир, присъдена му посмъртно през 1952 г. По случай 100-годишнината от рождението му през 2009-а беше обявен за личност на годината от световната организация ЮНЕСКО.

За илюстратора:


Капка Кънева завършва Художествената гимназия и Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“. През 2006 г. печели конкурс за престой и работа в Cite Internationale des Arts, Париж, а през 2008 г. защитава доктората си, посветен на нетрадиционните издания за деца. Работи в областта на илюстрацията, книжния и графичен дизайн, хартиената пластика и колажа. Интересува се от аспектите на книгата като пространствен обект. Нейни творби са притежание на НХГ, галерии и частни колекции в България, Франция, Германия, Норвегия, Гърция, САЩ и др.
Между 2009 г. и 2014 г. Капка Кънева преподава „Илюстрация и оформление на книгата“ в специалност „Книгоиздаване“ към Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, а от 2014 е главен асистент в катедра “Книга и печатна графика” в Националната художествена академия.
Сред издателствата, за които работи, са “Панорама”, “Алтера”, “Жанет 45” и Oxford University Press, Испания.


Най-нови книги