"Изхвърлени в Америка" от Джанин Къминс | Електронна книжарница Booklover
24.9 лв. Съвременна литература
21.17 лв.

Описание

Когато в малката книжарничка на Лидия Перес влиза очарователен, галантен и несъмнено ерудиран посетител, който избира да си купи две от любимите книги на собственичката, животът рязко поема в различна посока. Толкова различна, че скоро за уютните и непомрачени от сериозни грижи дни на семейство Перес няма да остане и бегъл спомен.

Кой е непознатият читател? Възможно ли е зад добрите обноски и красивото лице да се крие най-безскрупулният наркобос в Акапулко? Къде минава границата между спокойното русло на живота и La Bestia – влакът на надеждата за спасение, който отнася стотици хиляди хора на север, към страната на неограничените възможности… към шанса за живот.

Изхвърлени в Америка е забележително съчетание между истински добра литература и четиво, преливащо от емпатия, драма и човечност. Роман, в който радостта от живота се редува с неподправен ужас от изроденото и пошлото в съществуването ни. Всичко това е обгърнато от стихията на майчината любов и непобедимата способност на човека да намира надежда и в най-обезсърчаващата ситуация.

* * * 

„Изхвърлени в Америка е изключителна творба, съвършено балансираща между ужаса от една страна и любовта от друга. Отправям предизвикателство към всички да прочетат първите седем страници на този роман и да не го довършат. Безупречна проза, история, която не губи темпото в нито един момент.“
― Стивън Кинг

„Отдавна не бях отгръщал страниците на книга с такова настървение. Стегнат, интелигентен, непредвидим сюжет.“
― Джон Гришам

„Гроздовете на гнева“ на нашето време.“
― Дон Уинслоу

Изхвърлени в Америка

Издателство
ICU
Превод от английски:
Година на публикуване
2020
ISBN
978-619-7153-63-7
Оформление
Живко Петров
Редактор
Невена Дишлиева-Кръстева
Брой страници
500
Корица
Мека корица


Най-нови книги